Veelgestelde vragen

Welk bedrijven komen er?

NEM Energy heeft zich gevestigd in Verde Vista Meerburg (Businesspark A4). Ook andere bedrijven en zakelijke dienstverleners, retail-, horeca- en leisurebedrijven zijn welkom.

Wie zijn betrokken bij de Ontwikkelingsmaatschappij Meerburg?

Ontwikkelingsmaatschappij Meerburg (OMM) is een participatie van de Gemeente Zoeterwoude en BNG Gebiedsontwikkeling. OMM is verantwoordelijk voor de gebiedsontwikkeling.

Wat houdt VerdeVista Meerburg in?

Werken en wonen in de Meerburgerpolder bij Zoeterwoude-Rijndijk, pal aan de A4 op de grens van het Groene Hart en de stedelijke Leidse regio. Dat biedt straks VerdeVista Meerburg. In totaal beslaat de ontwikkelingslocatie zo’n 14,5 hectare. Inmiddels zijn de eerste contracten getekend, op deze site leest u alles over de mogelijkheden en ambities.

Wat is de planning van het project?

De verkoop van de woningen in de laatste fase van VORM start in het najaar 2017, de bouw start waarschijnlijk 1 september 2018 en de oplevering van deze laatste woningen is dan in het voorjaar 2019.

De bouwwerkzaamheden van de 87 huurappartementen van Sustay starten in september 2018.

De woningen in de Watertuin worden naar verwachting in Q2 2019 opgeleverd.

De woningen in Verde Vista Santhorst starten in het tweede kwartaal van 2019. De verkoop van deze woningen start in het eerste kwartaal van 2019.

De ontwikkeling van een supermarkt en enkele winkels met daarbij woningen is helaas vertraagd. We hebben goede hoop dat in 2019 een ontwikkeling van dit gebiedsdeel kan starten.

Voor de ontwikkeling van kantoren of wonen in de gebieden 3+4 op de kaart zijn onderhandelingen met ontwikkelaars gaande. Het gaat dan om woningen op die plek en we hopen binnen niet al te lange tijd contracten met die ontwikkelaars te kunnen sluiten.

 

Wanneer gaan de eerste woningen in de verkoop?

De woningen van VORM en Wonen in de Watertuin zijn inmiddels uitverkocht. Er worden op korte termijn 87 huurappartementen gebouwd (www.sustay.nl) en 56 grondgebonden woningen (www.verdevistasanthorst.nl). Een groot deel van het project is nog in ontwikkeling en hierover is nog geen verkoopinformatie bekend.

Welke gronden zijn nog vrij voor nieuwe initiatiefnemers?

Er is nog grond beschikbaar voor uiteenlopende initiatieven. Wilt u meer informatie neem dan op met info@verdevistameerburg.nl.

Hoe zit het met de ontsluiting en bereikbaarheid?

De A4 ligt, ter hoogte van VerdeVista Meerburg, in een tunnelbak. In het woongebied is de A4 daardoor niet merkbaar aanwezig. Boven de tunnelbak liggen horizontale panelen die eventuele geluidshinder zoveel mogelijk wegnemen. Op de plek waar het verkeer uit de tunnel komt zijn geluidsschermen geplaatst tegen het verkeerslawaai. Ook de luchtkwaliteit blijft hier binnen de gestelde wettelijke normen.

Hoe is het verblijfsklimaat zo vlakbij de A4?

De A4 ligt, ter hoogte van VerdeVista Meerburg, in een tunnelbak. In het woongebied is de A4 daardoor niet merkbaar aanwezig. Boven de tunnelbak liggen horizontale panelen die eventuele geluidshinder zoveel mogelijk wegnemen. Op de plek waar het verkeer uit de tunnel komt zijn geluidsschermen geplaatst tegen het verkeerslawaai. Ook de luchtkwaliteit blijft hier binnen de gestelde wettelijke normen.

Welke ontwikkelaars en bouwers hebben al getekend?

Sustay heeft een koopovereenkomst gesloten met OMM voor de ontwikkeling van 87 huurappartementen in Verde Vista Zuid.

VORM Ontwikkeling heeft een koopovereenkomst gesloten met OMM voor ontwikkeling van het woongebied waar in totaal ca. 100 woningen komen.

Rijssenmolen, 100% dochter van Volker Wessels, heeft getekend voor 20.000 m2  bvo kantoorontwikkeling langs de A4.

Het Siemens (voorheen NEM) kantoor is reeds gerealiseerd.

Kalliste heeft een overeenkomst met de Gemeente Zoeterwoude voor de bouw van 24 twee-onder-één-kap woningen aan de Stadhouderslaan.

BPD/Van Rhjjn bouw is de ontwikkelaar van de woningen op het voormalig Bruines terrein.

 

Wat staat er in het bestemmingsplan?

Op de website van gemeente Zoeterwoude kunt u het bestemmingplan vinden. Het bestemmingsplan Meerburgerpolder Zuid (het deel met kantoren, commerciële voorzieningen en wonen) én het bestemmingsplan Meerburgerpolder Noord (voor het noordelijker gelegen woongebied) zijn onherroepelijk.

Op dit moment loopt er een bestemmingsplanprocedure voor het toevoegen van zo’n 550 extra woningen (appartementen).

Welke functies komen er?

De volgende functies zijn straks in het gebied te vinden: wonen, werken, retail, horeca en leisure.

 

Waar kan ik mijn interesse in woningen kenbaar maken?

De woningen van VORM en Wonen in de Watertuin zijn reeds verkocht.

Wel kunt u uw interesse in woningen kenbaar maken via:

www.verdevistasanthorst.nl (eengezinswoningen)

en www.sustay.nl (appartementen)

Een deel van de woningen is nog in ontwikkeling. Hierover is nog geen informatie beschikbaar. Houdt voor het laatste nieuws deze website in de gaten.

Nieuws

 

Inschrijving eerste 87 huurappartementen van start!

Per vandaag is het mogelijk om u in te schrijven voor de 87 vrije sector huurwoningen in plan 3 (zie kaartje op... Lees meer


» Alle nieuwsberichten

Feestelijke 1e paal voor woningen in Verde Vista Meerburg

Donderdag 13 september vond op feestelijke wijze de start bouw van project Verde Vista plaats te Zoeterwoude. De nieuwe wijk Meerburg kreeg... Lees meer


» Alle nieuwsberichten

Feestelijke eerste paal Wonen in de Watertuin

Feestelijke eerste paal Wonen in de Watertuin Op dinsdag 3 juli ging de eerste paal van het project Wonen in de Watertuin... Lees meer


» Alle nieuwsberichten

Website Verde Vista Santhorst online

Een onderdeel van de totale Verde Vista Meerburg is de ontwikkeling van Verde Vista Santhorst: 56 woningen in een waterrijke een duurzame... Lees meer


» Alle nieuwsberichten

Wonen in de Watertuin – Alle woningen verkocht

Hoera! Alle 22 woningen van het project Wonen in de Watertuin zijn inmiddels verkocht. In mei wordt begonnen met de bouw en... Lees meer


» Alle nieuwsberichten